Ortopedska masaža - Kozmetični salon Studio Vita

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Masaža
To je je vrsta masaže, ki se osredotoča na zdravljenje in odpravo bolečin v mehkih tkivih telesa. V tej masaži so vključene različne vrste  tehnik, ki se jih prilagaja glede na vrsto težave ter glede na vsakega posameznika. Ortopedsko masažo priporočajo tudi zdravniki, ki želijo hitrejše okrevanje svojih pacientov.

Terapevt, ki opravlja ortopedsko masažo, se osredotoči na težave mišično-skeletnega sistema stranke. Pomaga sprostiti mišice, skrajšane mišice raztegne, obravnava kite, sklepe in dela z mišično ovojnico. Cilj ortopedske masaže je normalizacija mehkih tkiv v telesu, s katero omogočimo pogoje za samozdravilne procese v telesu. Ortopedska masaža je namenjena zdravljenju različnih težav gibalnega sistema, zato jo lahko izvaja samo za to usposobljen terapevt. Zraven masaže se stranki predstavi program vaj za določene mišice, ki so indicirane za obravnavano težavo.

Prvi korak v ortopedski masaži je ocena stanja, ki se določi s pogovorom s stranko in nato še s samim pregledom stranke. Terapevt na osnovi teh informacij oblikuje strategijo terapije z izborom najustreznejših masažnih tehnik in telesnih vaj. Ortopedska masažaje je zelo prilagodljiva oblika masaže, saj vključuje široko paleto tehnik s ciljem izboljšanja stanja posameznika.
Ortopedska masaža lahko pomaga pri težavah kot so:
  Išias
  Skolioza hrbtenice
  Lordoza hrbtenice
  Kifoza hrbtenice
  Bolečine v hrbtenici
  Bolečine v ramenu
  Bolečine v kolenu in podobno...

Ortopedska masaža uspešno pomaga pri težavah, ki so posledica športnih poškodb, posturalnega neravnovesja telesa, slabih ergonomskih pogojev dela ter kroničnih bolečin v gibalnem sistemu človeka. Ortopedska masaža krepi telo, izboljšuje delovanje telesa ter mišicam zagotavlja želeno moč in vitalnost.
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni